Sunday, 7 December 2014

Setia dengan Shaklee..(^-^)

Assalamualaikum..
Hai..☺
Hari ni g urusan kerja di Mahkamah Tinggi..
Sambil menunggu kes ape lagi kita dok bual2 ramah sambil cerita kebaikan Shaklee..sambil edar flyers..hehe
Sekali sorang encik ni bagitau..Dia dah bersama dengan Shaklee selama 26 tahun..dari zaman 30-an lagi..
Muka nampak muda walaupun usia da 50-an.. Dan masih setia dengan Shaklee..
Wowww..nampak takkk???
Kenapa beliau boleh bertahan lama dengan Shaklee???
.
.
.
.
Semuanya sebab Shaklee ni dah lama ada di Malaysia ni..
Dan paling penting ianya SENTIASA SELAMAT.SENTIASA BERKESAN..DAN SENTIASA MESRA ALAM..(^-^)
Salam sayang,
HaryatiZahruddin
013 361 9689
Flyers wajib ada dalam beg..hihi

Tak rugi join Shaklee..bayar sekali seumur hidup..

sentiasa ada permintaan..
sebab ramai percaya keberkesanan Shaklee
(abaikan Ainul kat belakang tu ye..
sibuk kerja nyusun barang..hihi)

Friday, 5 December 2014

HEALING CRISIS???!?

Salam..
Ni nak kongsi ni..
Ada member ni mengadu dok kata makan Shaklee ni buat badan dia makin sakit..pening kepala.keluar gatal2 merah..jerawat banyak keluar..
.
.
.
.
Haaaa..acaner tu??
.
.
.
Tolong jangan stop ye..
Jika anda ada simptom seperti yang disebut di atas, anda ini mungkin healing crisis ataupun dalam bahasa malaysia, krisis penyembuhan.
Apa menda lak healing crisis ni???


Healing crisis ataupun krisis penyembuhan adalah kesan yang biasa berlaku kepada yang baru mula mengambil makanan tambahan untuk menaikkan kualiti kesihatan diri.
Tempoh ni untuk membersih dan membina semula sel-sel badan yang telah rosak akibat radikal bebas. Ianya juga bertindak menyingkirkan toksin yang lama terkumpul dalam badan. 
Semasa proses penyingkiran toksin, badan anda akan mengalami tanda atau simptom yang membuatkan rasa tidak selesa..


Jadi, HEALING CRISIS sebenarnya adalah satu petanda yang baik.. ia menunjukkan rawatan ataupun supplement yang diambil benar-benar berkesan.
Ada sesetengah kita yang akan mengalami simptom-simptom ini seawal sehari dua selepas memulakan pemakanan supplement/vitamin.. ada juga yang mengalaminya selepas 2-3 bulan pengambilan supplement/vitamin.. bergantung..

Pendek kata, anda tak perlu risau sebenarnya jika anda alami salah satu daripada simptom healing crisis seperti di atas selepas mengambil apa-apa supplement daripada SHAKLEE.. kerana semua supplement  SHAKLEE ni adalah berasaskan bahan semulajadi.

Berikut adalah langkah yang boleh anda ambil untuk mengurangkan simptom healing crisis:

>>Anda WAJIB minum air yang banyak -- air masak/air kosong ye..bukan air manis..hehe
>>Cuba untuk berehat dan bertenang
>>Bersabar Berdoa agar dipermudahkan 

Insya-Allah, healing crisis tidak berpanjangan. Setelah semua toksin dikeluarkan dari sel-sel tubuh kita, ia akan mula 'memperbaiki'nya. Hasilnya tubuh kita akan terasa lebih sihat, bertenaga, ceria dan cantik! 


Haaa...jom siapa yang nak sihat boleh contact yati yek..jgn malu2..hihi..
Yati 013 361 9689
(^-^)

Supplement wajib untuk sakit SLIP DISC!

Assalamualaikum..
Hai..
Siapa pernah dengar tentang SLIP DISC??
SLIP DISC ni adalah satu istilah yang digunakan dalam dunia perubatan terhadap kecederaan yang biasa berlaku terhadap tulang belakang. Secara ringkasnya ‘Slipped Disc’ bermaksud disc pada tulang belakang  terbonjol atau tergelongsor keluar sehingga menekan urat saraf pada saraf tunjang.
(Lenkali i citer pasal ni lebih lanjut ye..hihi)
Ingat lagi kalau mula2 kena dulu selalu sakit bila bangun tidur..nak bangun kena slow2..belakang tang pinggang dan atas punggung rasa ngilu yang amat..Ingatkan sakit belakang biasa..sampai satu tahap tak dapat nak jalan..ko rasa macam kebas je kaki tu..Alih2 suami n mak yati suruh g MRI terus..
Tengok2 tup tup...doctor kata SLIP DISC..takutnya..2013 n sampai pertengahan  tahun ni memang waktu keluar masuk hospital..last2 sejak sebulan lepas yati mula makan set sendi sihat dr Shaklee..Syukur..memg best..memang banyak perubahan..
bangun pagi xde rasa sakit lagi dah..(^-^)
Jom kita tengok apa set tu??
SATU: Kekalkan tulang rawan yang sihat.
**************************************
>>>>>>Advanced Joint Health Tablet memberikan manfaat kepada sendi dalam tiga(3) cara iaitu :
(i) menyokong keselesaan sendi
(ii) memelihara tisu penyambung yang sihat
(iii) meningkatkan kesan kusyen
DUA : Mengurangkan inflamasi
*******************************
>>>>>>>Omega Guard Shaklee adalah omega-3 yang  melambatkan degradasi tulang rawan.
-Ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi.
-Jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi.
-omega-3 juga bertindak sebagai pelincir. -Ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.
"Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega-3 bersama glukosamina dapat meningkatkankesihatan sendi drpd mengambil glukosamina sahaja."
KETIGA : Kekalkan sel tulang yang sihat
****************************************
>>>>>>>Ostematrix
-Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen.
-Magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. 
Siapa ada sakit2 tulang..dah rasa diri bongkok 3 je..atau gigi rapuh ke..selalu sakit2 sendi..Jangan dibior sakit tu melarat...
Jom cepat whatsapp atau SMS yati..(^-^)
Salam,
HaryatiZahruddin
013 361 9689...

Thursday, 4 December 2014

OMEGA OH OMEGA!!





Wahhhhh..
πŸ˜‰πŸ˜„Barang dah sampai..
Syukur mama dah ada pembantu..
Tukang susun stok..
Stok sampai dielah yang paling sibuk..πŸ˜…
Ainul oh Ainul...
Nanti mama bagi upah Omega okeyhhh??πŸ˜†

Haiii...happynyerr dapat omega..

Orang paling sibuk kalau stok sampai..he2

Dapat upah Omega Guard...
semoga cergas dan otak cerdas..
Digigit gitu je..



Wednesday, 3 December 2014

Dulu selalu demam, sekarang sentiasa cergas

Assalamualaikum..haaii..

Ri ni rasanya nak kongsi cerita tentang Ainul..Ainul anak saya ni..dulu die selalu sangat demam..pernah dua kali masuk dekat hospital..Darul Ehsan Medical Centre di Shah Alam..lainkali saya cite hal spital yang best tu..hehe..
      Doktor yang merawat Doc Indian..Dr Koshy..memang friendly..Tapi Ainul selalu nangis bila nampak dr Koshy..takut jumpa doktor..haha..punca masuk ward sebab demam sampai 40°C bahaya sangat kan???
       Selain demam panas..budak ni akan beserta dengan batuk yang kuat..selsema cair..nafas berbunyik..Ya Allah tuhan je yang tau perasaan ni..lagi2 kita ni ibu kan..bila anak sakit kita pulak yang rasa sakit tu..malam confirm tak tido..yelah selang sejam bagi susu badan..kejap2 basahkan badan dengan kain..
       TAPI tu dulu..Sekarang Ainul dah jarang demam..kalau demam pon kejap je..selsema pon cepat semboh..takde dah kahak kahak yang degil..takde dah BRONCHITIS tuh..PARU2 budak2 kan belum kuat..dulu selalu kena Nebulizer..

NAK TAHU APA SAYA BAGI AINUL???
Jeng..jeng..jeng..Saya bagi Ainul makan Omega Guard dengan Mealshakes..kadang-kadang saya bagi die makan Chewable Vita C..
Semuanya dari SHAKLEE..Sebab tu saya jatuh cinta dengan Shaklee..Supplement ni seswai untuk bayi dari umur 1tahun sehingga warga emas..


        Syukur Alhamdulillah...kadang2 ada jugak kawan kawan yang ngadu n luah anak mereka selalu sakit..demam panas..selsema..semput..alah..asma..
eczema..Saya simpati..saya memang akan suggest 3 item tadi sebab saya dan anak sendiri yang alaminya..Testimoni adalah dari kami sendiri..
Sebarang pertanyaan jangan malu2 whatspp or sms yati ye..di talian 013 361 9689...


Salam sayang,
HaryatiZahruddin..☺
Selalu sangat kena Nebulizer..msuk wad berkali2

Main2 tanah ..kotor2..lari2 pon Alhamdulillah tak macam dulu..sekarang makin cergas..syukur..

cukup suka lari2 main..dan tengok kebun atok wan die

VITA C- TAHUKAH ANDA???

Jom kita dapatkan info penting...
TAHUKAH ANDA???
VITAMIN C sangat penting buat:
1) Perokok.Ini kerana 1 batang rokok melupuskan kira-kira 50-100mg vitamin C dalam badan...Begitu jugak dengan korang yang duduk sekeliling dengan perokok..rugi ooo makan buah tapi khasiatnya hilang disebabkan ROKOK!
2) Orang yang mudah stress kerana stress akan mempercepatkan penyusutan vitamin C dalam badan.
3) Orang yang makan pil perancang sebab pil perancang juga akan menyerap vitamin C dan mengakibatkan pengurangan vitamin C dalam badan dengan cepat.
4) Orang yang ingin mencantikkan kulit atau yang mempunyai masalah kulit seperti jerawat atau eczema. Vitamin C membantu untuk membina kolagen, memperbaiki tisu kulit & seterusnya menjadikan kulit kita lebih sihat..

BULAN DISEMBER ni Istimewa buat penggemar Vita C..Sebab...

1- BELI 2 BOTOL DENGAN POTONGAN 5% 

2- ANDA BELI 6 BOTOL AKAN FREE 1 BOTOL..JIMAT BANYAK DAN BOLEH DAPAT REBAT TUNAI LAGI..
.
.
.
.
.
😊Nak tahu lebih?
Jom whatsapp/sms yati 013 361 9689

Siapa nak cantik jom makan Vita C..he2

180 tablets..harga sebotol? Tak sampai rm 100..sehari sebijik je makan..
180 bijik tak ke sampai 6 bulan penggunaannya???

sebijk sehari je...:)

ADA KKM OKEYHHHH...;)




Monday, 10 November 2014

VIT C PLUS+ ESP = HILANG JERAWAT!

Hai..!
Salam..
     Hari ni yati nak kongsi pengalaman yati sendiri..dalam bulan 6 2014 yati ada consume satu antibiotik untuk sakit mata..haha jangkit dari anak..sejak tu kulit muka yang jarang nak ada jerawat ni terus keluar satu muka..sampai ke leher dan dada..
     Stress yang amat..jerawat kottt..pompuan mana yang suka jerawat tumbuh kat muka tu..siap bernanah-nanah lagi..hishhhh.Tapi abang yati, Hafez kenalkan Vita C Plus dari Shaklee..time tu yati tak join lagi benda Shaklee ni..(^-^)..katanya badan ni banyak naaa bahan radikal bebas.."kotornye..banyak betol toksin dalam badan ko ni"..Sakit pulak hati ni dengor...tapi lantaklah....mulut memang jahat tapi dia baik..haha..ku bedal jugak makan Vita C ni..
     Abg Hafez kata Vita C Plus ni elok sebab mampu melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan..
     Ianya juga membantu penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.
     Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah..

TAHU TAK??
1 biji vitamin C Plus ni, bersamaan dengan 7 biji oren.

**** saya makan Vita C Plus ni kadang2 sampai 7-8 bijik sehari..sebab saya nak kulit cantik..nak badan sihat..hihi

Kalau nak cuba korang contact yati..
Tak rugi lah..sebab korang semua memang memerlukan Vita C dalam hidup korang..hihi..

Haaaa tapi tu dulu..sekarang muka saya xberjerawat..tapi tinggal bekas-bekas jerawat sikit lagi dan kulit kurang minyak ..Sejak bulan 10 ritu, saya mula amalkan tepek masker ESP+Vita C kat muka..memang best..tak caya?? 

Cuba dulu...baru korang tahu...best ke tak..huhu..
Macam mana nak buat masker tu?? 
Senang sangat..jom tengok cara-caranya..
.
.
.
.
.
.
Tadaaa...siap..memang best..tak nyesal punya lah..

Salam Sayang, 
HaryatiZahruddin
013 361 9689