Monday, 20 October 2014

Malas nak masak..tapi laparrr..grrr

Assalamualaikum.. 
                    Hai uools semua..(^-^)  
     
  Hari ni nak kongsi apa yang saya akan ambil kalau lapar..lapar tapi malas nak masak..haha..pemalas sungguh..                  Dah..dah..bebel je..hu2..jom tengok pe bahan-bahannya..Ni ha, Smoothie Vivix + vanilla cinch Shake Shaklee! Memang kenyang n segar.....Seeloknya diminum time perot anda kosong...boleh men"selim"kan badan...best kan?..bagi yang kering pulak, minum lepas makan, lama2 memang bambam lah korang! 
Sukatan tu pandai-pandailah..tak payah skema sangat.. 
●Tembikai (boleh tukar buah lain) 
●Bayam (Daun je lah..hehe) 
●Yogurt 
●Vivix(1 sudu kecil je)
●2 scoop Vanilla Cinch Shake (saya guna perasa vanilla) 
●Air 
●Ais   
KEMUDIAN,BLEND..Blend.....SIAP!(^-^) Nyum..nyum..nyumm..

Maaf lah ye..gambar xcantik
*****Selain Cinch Shake, anda boleh juga gantikan kepada ESP dari Shaklee..


*****ESP merupakan energy booster dan juga hot item Shaklee..bulan ni Shaklee buat gempak promo BELI 6 tin ESP, FREE 1 tin..bulan 10/2014 je tau..nak tunggu promo lagi taktau lah biler..nak tau info lanjut PM yati..he2
P/S: Lainkali saya cerita lagi apa itu & khasiat Cinch Shake serta ESP ni okeyh...zassss..bye..

                    ~SELAMAT MENCUBA~

Haryatizahruddin
SID 1162293
013 361 9689 (WHATSAPP/SMS/CALL)
FB/INSTAGRAM: haryati zahruddin

Sunday, 19 October 2014

HUJUNG MINGGU, HARI UNTUK FAMILY..YEAAHHH!!

Setiap kali hujung minggu apa yang korang buat ye?
Keluar rumah, pergi jalan-jalan? 
Lepak dengan kawan-kawan?
window shopping?
Shopping? 
Tengok wayang?
Karaoke?
Hehe..Dulu saya da rasa semua tu..tapi bila da bekerja, yang kerjanya tak menentu, tambahan pulak da ada family sendiri, ada anak..Masa jadi semakin berharga, da xde rase nak buat tu semua..Betol lah orang kata masa tu emas..betol kan??
          Bila dapat cuti, rasa macam nak spend sepenuhnya waktu tu untuk suami dan anak..time tu jugaklah kita settlekan apa yang tersadai kat dalam rumah...Contoh paling famous...Rasanya ramai orang yang da berkeluarga, yang bekerja, keluarga pagi-pagi buta, balik tengah malam, ada masalah lipat kain baju..kain baju yang menimbun..kadang-kadang 3 hari sekali baru lipat.....
         Tu tak kira lagi sapu sampah, mop lantai, basuh tandas, sental mangkuk tandas, basuh baju yang dok menimbun berhari xcuci..Haha macam terkena pada batang hidung sendiri je..kui3.Hujung-hujung minggu ni lah saya, suami dengan anak spend time together-gether..hihi...List yang selalu dibuat pada hujung minggu atau waktu cuti..(^-^)
-Gaduh dengan Ainul..gurau2..
-Keluar/ jalan2 cari makan dengan Ainul
-Kemas rumah dengan Ainul
-Kemas stok Shaklee
-Masak sama suami
-Lipat baju-baju
-Jalan-jalanke rumah keluarga
-Main fesyen-fesyen dengan Ainul, lenkali saya cerita...hihi
-Layan Ainul main, melukis, baca..
Pendek kata, hari sabtu ahad ni waktu saya jadi surirumah..Walaupun penat tapi saya seronok..Hidup bekeluarga memang penat..tapi besttt..
         Penat??mestilah penat..Tapi..syukur saya amalkan makan supplement Shaklee..mesti lah nak kena cergas..taknak lah lemau-lemau kan..Saya pengedar Shaklee dan juga pengguna Shaklee..kira macam testimoni sendiri lah ni..huhu..Kalau nak tahu, anak saya ni pon pengguna Shaklee..dah kalau die aktif sesorang xbest lah kan..mesti lah mak die kena double aktif n cergas dari die..kui3

         Saya memang suka rakam gambar bila sama-sama dengan Ainul..Selfie orang kata.Korang tengok gambar-gambar ni dapat boleh tengok betapa happynya kami bersama..Gambar- gambar ni boleh disimpan jadi kenangan..Mama and Ainul..



NAK MAKAN..Nyum3

Haiiiiiiiiiiii..
Nak cerita pasal tempat makan/ restoran kegemaran yang saya selalu pergi susahlah, sebab saya sendiri pon bukan jenis kaki keluar..Memang takde tempat special untuk makan..Cuma kalau teringin ke satu restoran saya buka pintu kereta start kereta tekan minyak..JALANNN..Haha...Lenkali lah kalau saya da jumpa tempat yang memang best saya mesti cerita punyerlah okeyhhh?
    OK..Nak dijadikan ceritalah, hari ni keluar date dengan tuan puteri Ainul..
         Memang niat nak g jejalan ngan budak kecik ni..takde jejalan mana pon..setakat jalan ke pusat beli belah je..Budak-budak, asalkan jalan bersama-sama dengan mak ayah memang happy.. tu pon da cukup untuk budak kecik ni..Syukur dia jenis tak meminta..harap-harap kekal lah bukan jenis meminta..he2..
      Yelah..hari isnin hingga Jumaat mak ayah dok busy memanjang..Keluar rumah pergi kerja awal pagi..balik pulak matahari da tak nampak......
       Tu belum kira mama dia keja malam lah..kerja hujung minggu..siaannn..Dah puas jalan-jalan, da penat bawak dia makan..
         Memandangkan die suka makan salad, sandwich, atau roti-roti, jadik mama bawak lah pergi Subway...(sebenarnya mak ke anak yang nak?) haha..okeyhla..memang mama die yang teringin nak makan..lama nooo da tak makan..rasa macam mengidam pulakkk..kui3x


         Biarpun selera mama dia, tapi ini budak boleh je kongsi makan..Besttt keluar dengan kawan baik saya ni..boleh kongsi makan..setakat pedas-pedas sikit tu die tak heran..dia makan je..Tapi, siapa anak lelaki yang nak berkenalan ataupun nak ajak keluar tu meh tanya mama dia ni dulu..hehe
.
         
         Yang saya suka tentang Subway ni, nak order senang, nak pilih ramuan die simple giler..tak silap ada 4 steps kot..Dari pilih roti sehinggalah pilih mak segala salad dan sos-sos..Macam saya saya suka minta letak banyak-banyak salad..zaitun..tomato..perghh Fresh giler rasenya bila gigit tu..


       Nih nak bagitahu kat sesiapa yang baru pertama kali pergi, senang je bagi korang atau pon sekawan remaja yang nak sangat- sangat-sangat makan menda alah Subway ni..tapi malu-malu nak order sebab pikir Subway ni kerlasss sangat ala-ala taraf untuk omputih je..Takut tersilap order..malu kalau tersalah cakap, nanti orang beratur belakang ko kutuk ko.. haha..Relaks..korang just masuk dalam tu buat muka poyo, baca pada cermiin kat kaunter tu..akan ada tulisan STEP 1, STEP 2, sehinggalah habis proses pemilihan..yang akhir tu korang bayar lah..haha..Simple..Janji jangan gelabah sudaaah..Lagi satu yang bestnyerr, siap ada tulis Nutrition Informatian kira kalori tu..so senang korang buat kiraan anggaran kalori yang korang bakal ambil..depan tu ha..korang baca lah yekkk..



Dah makan banyak balik rumah makan supplement pulak..sekat lemak2 tersimpan dalam badan,membuang pon best..memang debooomm..haha..



Ooouhh Anak Dara aku..

Bismillah..
          Nak start entry kali ni nak mulakan gelak boleh tak..ni nak kongsi dengan korang anda semua.Siapa ada anak perempuan..angkat tangan..
          Anak korang ada tak macam ni??



Haha..comey tak kak ton? Anak saya minat fesyen..tapi saya tak tau fesyen apa yang dia buat..jap.jap..ada lagi..


Makcik makcik sungguh kan..mak die tukang tangkap gambar..haha



Lately die minat giler dengan spek..besar2..nerd sungguh anak aku hoiii..he2..Rasenya da 5 koleksi die dalam bilik tido die..kalau da start berselfie tu..confirm di ajaknya lagi..

Nilah anak saya yang ceria...(^-^)

Friday, 17 October 2014

CEPAT..CEPAT..SPOTCHECK...!!


Assalamualaikum..hai semua!!

Cerita hari ni tak tau nak marah ke nak gelak..haha
           Hari ni tetiba budak kecik kat rumah ni buat spotcheck barang dalam beg mama..habis bersepah dibuatnya..hadoii...ingatkan kat sekolah dulu je yang dok selalu buat spotcheck-spotcheck ni...Memandai jelah budak ni...hehe..


sepah dibuatnya..nampak tangan pengawas kecik yang buat spotcheck?

             Haaaaa... nampak tu tangan budak yang dok buat sepah. Habis kantoi isi-isi barang dalam beg ni.haha..dah alang-alang tengah bersepah ni why not kita tengok barang yang ada dalam beg doraemon ni...Malu tapi nak jugak share..hihi..Jom..

ni lepas susun balik..haha

                 Yang pertama kena ada tu ofkoslah wallet, beg duit... ada dua tapi duitnye takde lah banyak mana ponnn..haha..satu tu untuk coin/ duit2 untuk belanja dan kad yang penting macam lesen kereta, kad ATM, IC, kad insurans..hi2..satu lagi wallet yang besar sikit tu untuk kad-kad yang tak de lah nak guna tiap masa..ada jugak cermin mata. Kalau tak bawak meraba pulak nak drive kalo time silau.. losyen Herbal Blend Shaklee memang penting untuk kecemasan..sentiasa ada dalam beg..he2..pill box yang comel warna hijau tu dari Shaklee..memang cute giler..so, saya tak payah lah nak bawak banyak-banyak botol supplement yang saya makan..
                   Buku nota yang hitam tu penting giler..itulah diary..itulah notebook..almaklum i ni da tua..banyak lupenya.. hahaha segala hal mak nenek ada dalam note tu...(haishhh nasib baik lah budak ni spotcheck beg ni time baru lepas kemas beg..kalau tak semua barang ada dengan segala barang budak ada dalam beg ni..pampers lah..botol susu budak lah..cekelet lah..haha)..
               Selain tu, buku panduan nutrisi Shaklee penting sangat..memang saya sentiasa bawak..sebab in case pelanggan Shaklee tanya macam-macam senanglah saya nak rujuk..Pelanggan ada hak untuk dapat info dari penjual..kan?? Memang betol click jari je kita boleh dapat info dalam internet tapi kalaulah internet problem, senang je boleh gunakan buku ni..lengkap semuanya..he2
            Kalau ikutkan banyak lagi sebenarnya barang-barang dalam beg saya ni..banyak yang dah dikeluarkan...kan da kata tadi baru lepas kemas..hehe..haaa...tu isi beg saya.. saya da kongsi..anda pulak macam maner lah ye?
P/S: opsss lupe lak.. lepas siap-siap kemas balik barang yang disepah kononnya spotcheck tu kannn, budak bertuah ni dok sambung main kuda dia..siap bawak beg tangan merah hokeyhhh..Lenkali kita punggah beg die pulak..tengok apa yang ada..haha..(^_^)

budak pengawas spotcheck..mission accomplish katanya..