Monday, 10 November 2014

VIT C PLUS+ ESP = HILANG JERAWAT!

Hai..!
Salam..
     Hari ni yati nak kongsi pengalaman yati sendiri..dalam bulan 6 2014 yati ada consume satu antibiotik untuk sakit mata..haha jangkit dari anak..sejak tu kulit muka yang jarang nak ada jerawat ni terus keluar satu muka..sampai ke leher dan dada..
     Stress yang amat..jerawat kottt..pompuan mana yang suka jerawat tumbuh kat muka tu..siap bernanah-nanah lagi..hishhhh.Tapi abang yati, Hafez kenalkan Vita C Plus dari Shaklee..time tu yati tak join lagi benda Shaklee ni..(^-^)..katanya badan ni banyak naaa bahan radikal bebas.."kotornye..banyak betol toksin dalam badan ko ni"..Sakit pulak hati ni dengor...tapi lantaklah....mulut memang jahat tapi dia baik..haha..ku bedal jugak makan Vita C ni..
     Abg Hafez kata Vita C Plus ni elok sebab mampu melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan..
     Ianya juga membantu penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.
     Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah..

TAHU TAK??
1 biji vitamin C Plus ni, bersamaan dengan 7 biji oren.

**** saya makan Vita C Plus ni kadang2 sampai 7-8 bijik sehari..sebab saya nak kulit cantik..nak badan sihat..hihi

Kalau nak cuba korang contact yati..
Tak rugi lah..sebab korang semua memang memerlukan Vita C dalam hidup korang..hihi..

Haaaa tapi tu dulu..sekarang muka saya xberjerawat..tapi tinggal bekas-bekas jerawat sikit lagi dan kulit kurang minyak ..Sejak bulan 10 ritu, saya mula amalkan tepek masker ESP+Vita C kat muka..memang best..tak caya?? 

Cuba dulu...baru korang tahu...best ke tak..huhu..
Macam mana nak buat masker tu?? 
Senang sangat..jom tengok cara-caranya..
.
.
.
.
.
.
Tadaaa...siap..memang best..tak nyesal punya lah..

Salam Sayang, 
HaryatiZahruddin
013 361 9689

WOW!! Bulan Nov 2014 bulan Omega Guard lah..

Salam..hai!
Hari ni yati nak share kat korang, lagi tentang Omega Guard..

Yelah kan sempena bulan Omega ni..Anda beli 6 botol Omega Guard, anda dapat percuma satu botol..best sangat kan?

Mungkin tak ramai sangat yang kenal kan?
Tapi..Kalau sebut tentang minyak ikan dan sebut DHA atau EPA mungkin ramai yang tahu.. kerana dalam Omega Guard Shaklee ini juga mengandungi DHA yang sangat baik untuk otak dan elok dimalkan dari kanak2.

Jom kita kongsi-kongsi tentang Omega Guard>>>>

****Omega-3 ni terdiri daripada EPA dan DHA.Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.

FUNGSI EPA:
-Mencegah kanser
-Mencegah pembekuan darah
-Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
-Baik untuk pesakit jantung
-Menghindar tekanan perasaan
-Mencegah penyakit darah tinggi                

FUNGSI DHA:
-Mencegah asma
-Meningkatkan daya seksual
-Mencegah sakit kulit
-Mengelakkan kanser payu dara
-Mengelak kanser prostat
-Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
-Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan

****Omega Guard berbeza dengan minyak ikan produk lain..>>>>

●OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.

● Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.

OMEGA GUARD memang terbaik!!
Semestinya Shaklee menghasilkan minyak ikan yang asli..tiada campur-campur dengan lemak atau hati ikan...Satu keluarga boleh makan dari yang kecil sampai lah yang dah capai warga emas..

Hubungi yati segera..bulan ni bulan best untuk Omega guard..(^-^)

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Omega Guard vs Picky Eater?

Hai! Assalamualaikum..

Hari ni yati nak kongsi hal tentang budak nama Ainul ni..he2..Picky eater yang teramat sangat..Bagi susu? sayur? Buah? Menjerit-jerit mama nak suruh dia habiskan..

Tapi sejak mama bagi Ainul makan Omega Guard ni memang banyak perubahan..(^-^)

Kadang-kadang kalau lewat bagi makan mula la merajuk..haha..Omega Guard memang bagus untuk anak kecik..Antara kebaikan  pada anak-anak kita:

●membantu tumbesaran dan perkembangan otak kanak-kanak  

●Meningkatkan memori kanak-kanak 

●Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak.


Rebut peluang istimewa dari Shaklee untuk bulan November 2014 ni..Anda beli 6, Shaklee beri percuma 1 botol lagi..(^-^) Untuk bulan ni sahaja tau..memang best, satu famiky boleh makan..Dari kecik sampai lah yang berusia..

salam sayang,
haryati zahruddin a.k.a Mama AinuL
013 361 9689