Sunday, 7 December 2014

Setia dengan Shaklee..(^-^)

Assalamualaikum..
Hai..☺
Hari ni g urusan kerja di Mahkamah Tinggi..
Sambil menunggu kes ape lagi kita dok bual2 ramah sambil cerita kebaikan Shaklee..sambil edar flyers..hehe
Sekali sorang encik ni bagitau..Dia dah bersama dengan Shaklee selama 26 tahun..dari zaman 30-an lagi..
Muka nampak muda walaupun usia da 50-an.. Dan masih setia dengan Shaklee..
Wowww..nampak takkk???
Kenapa beliau boleh bertahan lama dengan Shaklee???
.
.
.
.
Semuanya sebab Shaklee ni dah lama ada di Malaysia ni..
Dan paling penting ianya SENTIASA SELAMAT.SENTIASA BERKESAN..DAN SENTIASA MESRA ALAM..(^-^)
Salam sayang,
HaryatiZahruddin
013 361 9689
Flyers wajib ada dalam beg..hihi

Tak rugi join Shaklee..bayar sekali seumur hidup..

sentiasa ada permintaan..
sebab ramai percaya keberkesanan Shaklee
(abaikan Ainul kat belakang tu ye..
sibuk kerja nyusun barang..hihi)

Friday, 5 December 2014

HEALING CRISIS???!?

Salam..
Ni nak kongsi ni..
Ada member ni mengadu dok kata makan Shaklee ni buat badan dia makin sakit..pening kepala.keluar gatal2 merah..jerawat banyak keluar..
.
.
.
.
Haaaa..acaner tu??
.
.
.
Tolong jangan stop ye..
Jika anda ada simptom seperti yang disebut di atas, anda ini mungkin healing crisis ataupun dalam bahasa malaysia, krisis penyembuhan.
Apa menda lak healing crisis ni???


Healing crisis ataupun krisis penyembuhan adalah kesan yang biasa berlaku kepada yang baru mula mengambil makanan tambahan untuk menaikkan kualiti kesihatan diri.
Tempoh ni untuk membersih dan membina semula sel-sel badan yang telah rosak akibat radikal bebas. Ianya juga bertindak menyingkirkan toksin yang lama terkumpul dalam badan. 
Semasa proses penyingkiran toksin, badan anda akan mengalami tanda atau simptom yang membuatkan rasa tidak selesa..


Jadi, HEALING CRISIS sebenarnya adalah satu petanda yang baik.. ia menunjukkan rawatan ataupun supplement yang diambil benar-benar berkesan.
Ada sesetengah kita yang akan mengalami simptom-simptom ini seawal sehari dua selepas memulakan pemakanan supplement/vitamin.. ada juga yang mengalaminya selepas 2-3 bulan pengambilan supplement/vitamin.. bergantung..

Pendek kata, anda tak perlu risau sebenarnya jika anda alami salah satu daripada simptom healing crisis seperti di atas selepas mengambil apa-apa supplement daripada SHAKLEE.. kerana semua supplement  SHAKLEE ni adalah berasaskan bahan semulajadi.

Berikut adalah langkah yang boleh anda ambil untuk mengurangkan simptom healing crisis:

>>Anda WAJIB minum air yang banyak -- air masak/air kosong ye..bukan air manis..hehe
>>Cuba untuk berehat dan bertenang
>>Bersabar Berdoa agar dipermudahkan 

Insya-Allah, healing crisis tidak berpanjangan. Setelah semua toksin dikeluarkan dari sel-sel tubuh kita, ia akan mula 'memperbaiki'nya. Hasilnya tubuh kita akan terasa lebih sihat, bertenaga, ceria dan cantik! 


Haaa...jom siapa yang nak sihat boleh contact yati yek..jgn malu2..hihi..
Yati 013 361 9689
(^-^)

Supplement wajib untuk sakit SLIP DISC!

Assalamualaikum..
Hai..
Siapa pernah dengar tentang SLIP DISC??
SLIP DISC ni adalah satu istilah yang digunakan dalam dunia perubatan terhadap kecederaan yang biasa berlaku terhadap tulang belakang. Secara ringkasnya ‘Slipped Disc’ bermaksud disc pada tulang belakang  terbonjol atau tergelongsor keluar sehingga menekan urat saraf pada saraf tunjang.
(Lenkali i citer pasal ni lebih lanjut ye..hihi)
Ingat lagi kalau mula2 kena dulu selalu sakit bila bangun tidur..nak bangun kena slow2..belakang tang pinggang dan atas punggung rasa ngilu yang amat..Ingatkan sakit belakang biasa..sampai satu tahap tak dapat nak jalan..ko rasa macam kebas je kaki tu..Alih2 suami n mak yati suruh g MRI terus..
Tengok2 tup tup...doctor kata SLIP DISC..takutnya..2013 n sampai pertengahan  tahun ni memang waktu keluar masuk hospital..last2 sejak sebulan lepas yati mula makan set sendi sihat dr Shaklee..Syukur..memg best..memang banyak perubahan..
bangun pagi xde rasa sakit lagi dah..(^-^)
Jom kita tengok apa set tu??
SATU: Kekalkan tulang rawan yang sihat.
**************************************
>>>>>>Advanced Joint Health Tablet memberikan manfaat kepada sendi dalam tiga(3) cara iaitu :
(i) menyokong keselesaan sendi
(ii) memelihara tisu penyambung yang sihat
(iii) meningkatkan kesan kusyen
DUA : Mengurangkan inflamasi
*******************************
>>>>>>>Omega Guard Shaklee adalah omega-3 yang  melambatkan degradasi tulang rawan.
-Ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi.
-Jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi.
-omega-3 juga bertindak sebagai pelincir. -Ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.
"Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega-3 bersama glukosamina dapat meningkatkankesihatan sendi drpd mengambil glukosamina sahaja."
KETIGA : Kekalkan sel tulang yang sihat
****************************************
>>>>>>>Ostematrix
-Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen.
-Magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. 
Siapa ada sakit2 tulang..dah rasa diri bongkok 3 je..atau gigi rapuh ke..selalu sakit2 sendi..Jangan dibior sakit tu melarat...
Jom cepat whatsapp atau SMS yati..(^-^)
Salam,
HaryatiZahruddin
013 361 9689...

Thursday, 4 December 2014

OMEGA OH OMEGA!!





Wahhhhh..
πŸ˜‰πŸ˜„Barang dah sampai..
Syukur mama dah ada pembantu..
Tukang susun stok..
Stok sampai dielah yang paling sibuk..πŸ˜…
Ainul oh Ainul...
Nanti mama bagi upah Omega okeyhhh??πŸ˜†

Haiii...happynyerr dapat omega..

Orang paling sibuk kalau stok sampai..he2

Dapat upah Omega Guard...
semoga cergas dan otak cerdas..
Digigit gitu je..



Wednesday, 3 December 2014

Dulu selalu demam, sekarang sentiasa cergas

Assalamualaikum..haaii..

Ri ni rasanya nak kongsi cerita tentang Ainul..Ainul anak saya ni..dulu die selalu sangat demam..pernah dua kali masuk dekat hospital..Darul Ehsan Medical Centre di Shah Alam..lainkali saya cite hal spital yang best tu..hehe..
      Doktor yang merawat Doc Indian..Dr Koshy..memang friendly..Tapi Ainul selalu nangis bila nampak dr Koshy..takut jumpa doktor..haha..punca masuk ward sebab demam sampai 40°C bahaya sangat kan???
       Selain demam panas..budak ni akan beserta dengan batuk yang kuat..selsema cair..nafas berbunyik..Ya Allah tuhan je yang tau perasaan ni..lagi2 kita ni ibu kan..bila anak sakit kita pulak yang rasa sakit tu..malam confirm tak tido..yelah selang sejam bagi susu badan..kejap2 basahkan badan dengan kain..
       TAPI tu dulu..Sekarang Ainul dah jarang demam..kalau demam pon kejap je..selsema pon cepat semboh..takde dah kahak kahak yang degil..takde dah BRONCHITIS tuh..PARU2 budak2 kan belum kuat..dulu selalu kena Nebulizer..

NAK TAHU APA SAYA BAGI AINUL???
Jeng..jeng..jeng..Saya bagi Ainul makan Omega Guard dengan Mealshakes..kadang-kadang saya bagi die makan Chewable Vita C..
Semuanya dari SHAKLEE..Sebab tu saya jatuh cinta dengan Shaklee..Supplement ni seswai untuk bayi dari umur 1tahun sehingga warga emas..


        Syukur Alhamdulillah...kadang2 ada jugak kawan kawan yang ngadu n luah anak mereka selalu sakit..demam panas..selsema..semput..alah..asma..
eczema..Saya simpati..saya memang akan suggest 3 item tadi sebab saya dan anak sendiri yang alaminya..Testimoni adalah dari kami sendiri..
Sebarang pertanyaan jangan malu2 whatspp or sms yati ye..di talian 013 361 9689...


Salam sayang,
HaryatiZahruddin..☺
Selalu sangat kena Nebulizer..msuk wad berkali2

Main2 tanah ..kotor2..lari2 pon Alhamdulillah tak macam dulu..sekarang makin cergas..syukur..

cukup suka lari2 main..dan tengok kebun atok wan die

VITA C- TAHUKAH ANDA???

Jom kita dapatkan info penting...
TAHUKAH ANDA???
VITAMIN C sangat penting buat:
1) Perokok.Ini kerana 1 batang rokok melupuskan kira-kira 50-100mg vitamin C dalam badan...Begitu jugak dengan korang yang duduk sekeliling dengan perokok..rugi ooo makan buah tapi khasiatnya hilang disebabkan ROKOK!
2) Orang yang mudah stress kerana stress akan mempercepatkan penyusutan vitamin C dalam badan.
3) Orang yang makan pil perancang sebab pil perancang juga akan menyerap vitamin C dan mengakibatkan pengurangan vitamin C dalam badan dengan cepat.
4) Orang yang ingin mencantikkan kulit atau yang mempunyai masalah kulit seperti jerawat atau eczema. Vitamin C membantu untuk membina kolagen, memperbaiki tisu kulit & seterusnya menjadikan kulit kita lebih sihat..

BULAN DISEMBER ni Istimewa buat penggemar Vita C..Sebab...

1- BELI 2 BOTOL DENGAN POTONGAN 5% 

2- ANDA BELI 6 BOTOL AKAN FREE 1 BOTOL..JIMAT BANYAK DAN BOLEH DAPAT REBAT TUNAI LAGI..
.
.
.
.
.
😊Nak tahu lebih?
Jom whatsapp/sms yati 013 361 9689

Siapa nak cantik jom makan Vita C..he2

180 tablets..harga sebotol? Tak sampai rm 100..sehari sebijik je makan..
180 bijik tak ke sampai 6 bulan penggunaannya???

sebijk sehari je...:)

ADA KKM OKEYHHHH...;)




Monday, 10 November 2014

VIT C PLUS+ ESP = HILANG JERAWAT!

Hai..!
Salam..
     Hari ni yati nak kongsi pengalaman yati sendiri..dalam bulan 6 2014 yati ada consume satu antibiotik untuk sakit mata..haha jangkit dari anak..sejak tu kulit muka yang jarang nak ada jerawat ni terus keluar satu muka..sampai ke leher dan dada..
     Stress yang amat..jerawat kottt..pompuan mana yang suka jerawat tumbuh kat muka tu..siap bernanah-nanah lagi..hishhhh.Tapi abang yati, Hafez kenalkan Vita C Plus dari Shaklee..time tu yati tak join lagi benda Shaklee ni..(^-^)..katanya badan ni banyak naaa bahan radikal bebas.."kotornye..banyak betol toksin dalam badan ko ni"..Sakit pulak hati ni dengor...tapi lantaklah....mulut memang jahat tapi dia baik..haha..ku bedal jugak makan Vita C ni..
     Abg Hafez kata Vita C Plus ni elok sebab mampu melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan..
     Ianya juga membantu penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.
     Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah..

TAHU TAK??
1 biji vitamin C Plus ni, bersamaan dengan 7 biji oren.

**** saya makan Vita C Plus ni kadang2 sampai 7-8 bijik sehari..sebab saya nak kulit cantik..nak badan sihat..hihi

Kalau nak cuba korang contact yati..
Tak rugi lah..sebab korang semua memang memerlukan Vita C dalam hidup korang..hihi..

Haaaa tapi tu dulu..sekarang muka saya xberjerawat..tapi tinggal bekas-bekas jerawat sikit lagi dan kulit kurang minyak ..Sejak bulan 10 ritu, saya mula amalkan tepek masker ESP+Vita C kat muka..memang best..tak caya?? 

Cuba dulu...baru korang tahu...best ke tak..huhu..
Macam mana nak buat masker tu?? 
Senang sangat..jom tengok cara-caranya..
.
.
.
.
.
.
Tadaaa...siap..memang best..tak nyesal punya lah..

Salam Sayang, 
HaryatiZahruddin
013 361 9689

WOW!! Bulan Nov 2014 bulan Omega Guard lah..

Salam..hai!
Hari ni yati nak share kat korang, lagi tentang Omega Guard..

Yelah kan sempena bulan Omega ni..Anda beli 6 botol Omega Guard, anda dapat percuma satu botol..best sangat kan?

Mungkin tak ramai sangat yang kenal kan?
Tapi..Kalau sebut tentang minyak ikan dan sebut DHA atau EPA mungkin ramai yang tahu.. kerana dalam Omega Guard Shaklee ini juga mengandungi DHA yang sangat baik untuk otak dan elok dimalkan dari kanak2.

Jom kita kongsi-kongsi tentang Omega Guard>>>>

****Omega-3 ni terdiri daripada EPA dan DHA.Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.

FUNGSI EPA:
-Mencegah kanser
-Mencegah pembekuan darah
-Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
-Baik untuk pesakit jantung
-Menghindar tekanan perasaan
-Mencegah penyakit darah tinggi                

FUNGSI DHA:
-Mencegah asma
-Meningkatkan daya seksual
-Mencegah sakit kulit
-Mengelakkan kanser payu dara
-Mengelak kanser prostat
-Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
-Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan

****Omega Guard berbeza dengan minyak ikan produk lain..>>>>

●OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.

● Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.

OMEGA GUARD memang terbaik!!
Semestinya Shaklee menghasilkan minyak ikan yang asli..tiada campur-campur dengan lemak atau hati ikan...Satu keluarga boleh makan dari yang kecil sampai lah yang dah capai warga emas..

Hubungi yati segera..bulan ni bulan best untuk Omega guard..(^-^)

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Omega Guard vs Picky Eater?

Hai! Assalamualaikum..

Hari ni yati nak kongsi hal tentang budak nama Ainul ni..he2..Picky eater yang teramat sangat..Bagi susu? sayur? Buah? Menjerit-jerit mama nak suruh dia habiskan..

Tapi sejak mama bagi Ainul makan Omega Guard ni memang banyak perubahan..(^-^)

Kadang-kadang kalau lewat bagi makan mula la merajuk..haha..Omega Guard memang bagus untuk anak kecik..Antara kebaikan  pada anak-anak kita:

●membantu tumbesaran dan perkembangan otak kanak-kanak  

●Meningkatkan memori kanak-kanak 

●Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak.


Rebut peluang istimewa dari Shaklee untuk bulan November 2014 ni..Anda beli 6, Shaklee beri percuma 1 botol lagi..(^-^) Untuk bulan ni sahaja tau..memang best, satu famiky boleh makan..Dari kecik sampai lah yang berusia..

salam sayang,
haryati zahruddin a.k.a Mama AinuL
013 361 9689

Monday, 20 October 2014

Malas nak masak..tapi laparrr..grrr

Assalamualaikum.. 
                    Hai uools semua..(^-^)  
     
  Hari ni nak kongsi apa yang saya akan ambil kalau lapar..lapar tapi malas nak masak..haha..pemalas sungguh..                  Dah..dah..bebel je..hu2..jom tengok pe bahan-bahannya..Ni ha, Smoothie Vivix + vanilla cinch Shake Shaklee! Memang kenyang n segar.....Seeloknya diminum time perot anda kosong...boleh men"selim"kan badan...best kan?..bagi yang kering pulak, minum lepas makan, lama2 memang bambam lah korang! 
Sukatan tu pandai-pandailah..tak payah skema sangat.. 
●Tembikai (boleh tukar buah lain) 
●Bayam (Daun je lah..hehe) 
●Yogurt 
●Vivix(1 sudu kecil je)
●2 scoop Vanilla Cinch Shake (saya guna perasa vanilla) 
●Air 
●Ais   
KEMUDIAN,BLEND..Blend.....SIAP!(^-^) Nyum..nyum..nyumm..

video
Maaf lah ye..gambar xcantik
*****Selain Cinch Shake, anda boleh juga gantikan kepada ESP dari Shaklee..


*****ESP merupakan energy booster dan juga hot item Shaklee..bulan ni Shaklee buat gempak promo BELI 6 tin ESP, FREE 1 tin..bulan 10/2014 je tau..nak tunggu promo lagi taktau lah biler..nak tau info lanjut PM yati..he2
P/S: Lainkali saya cerita lagi apa itu & khasiat Cinch Shake serta ESP ni okeyh...zassss..bye..

                    ~SELAMAT MENCUBA~

Haryatizahruddin
SID 1162293
013 361 9689 (WHATSAPP/SMS/CALL)
FB/INSTAGRAM: haryati zahruddin

Sunday, 19 October 2014

HUJUNG MINGGU, HARI UNTUK FAMILY..YEAAHHH!!

Setiap kali hujung minggu apa yang korang buat ye?
Keluar rumah, pergi jalan-jalan? 
Lepak dengan kawan-kawan?
window shopping?
Shopping? 
Tengok wayang?
Karaoke?
Hehe..Dulu saya da rasa semua tu..tapi bila da bekerja, yang kerjanya tak menentu, tambahan pulak da ada family sendiri, ada anak..Masa jadi semakin berharga, da xde rase nak buat tu semua..Betol lah orang kata masa tu emas..betol kan??
          Bila dapat cuti, rasa macam nak spend sepenuhnya waktu tu untuk suami dan anak..time tu jugaklah kita settlekan apa yang tersadai kat dalam rumah...Contoh paling famous...Rasanya ramai orang yang da berkeluarga, yang bekerja, keluarga pagi-pagi buta, balik tengah malam, ada masalah lipat kain baju..kain baju yang menimbun..kadang-kadang 3 hari sekali baru lipat.....
         Tu tak kira lagi sapu sampah, mop lantai, basuh tandas, sental mangkuk tandas, basuh baju yang dok menimbun berhari xcuci..Haha macam terkena pada batang hidung sendiri je..kui3.Hujung-hujung minggu ni lah saya, suami dengan anak spend time together-gether..hihi...List yang selalu dibuat pada hujung minggu atau waktu cuti..(^-^)
-Gaduh dengan Ainul..gurau2..
-Keluar/ jalan2 cari makan dengan Ainul
-Kemas rumah dengan Ainul
-Kemas stok Shaklee
-Masak sama suami
-Lipat baju-baju
-Jalan-jalanke rumah keluarga
-Main fesyen-fesyen dengan Ainul, lenkali saya cerita...hihi
-Layan Ainul main, melukis, baca..
Pendek kata, hari sabtu ahad ni waktu saya jadi surirumah..Walaupun penat tapi saya seronok..Hidup bekeluarga memang penat..tapi besttt..
         Penat??mestilah penat..Tapi..syukur saya amalkan makan supplement Shaklee..mesti lah nak kena cergas..taknak lah lemau-lemau kan..Saya pengedar Shaklee dan juga pengguna Shaklee..kira macam testimoni sendiri lah ni..huhu..Kalau nak tahu, anak saya ni pon pengguna Shaklee..dah kalau die aktif sesorang xbest lah kan..mesti lah mak die kena double aktif n cergas dari die..kui3

         Saya memang suka rakam gambar bila sama-sama dengan Ainul..Selfie orang kata.Korang tengok gambar-gambar ni dapat boleh tengok betapa happynya kami bersama..Gambar- gambar ni boleh disimpan jadi kenangan..Mama and Ainul..



NAK MAKAN..Nyum3

Haiiiiiiiiiiii..
Nak cerita pasal tempat makan/ restoran kegemaran yang saya selalu pergi susahlah, sebab saya sendiri pon bukan jenis kaki keluar..Memang takde tempat special untuk makan..Cuma kalau teringin ke satu restoran saya buka pintu kereta start kereta tekan minyak..JALANNN..Haha...Lenkali lah kalau saya da jumpa tempat yang memang best saya mesti cerita punyerlah okeyhhh?
    OK..Nak dijadikan ceritalah, hari ni keluar date dengan tuan puteri Ainul..
         Memang niat nak g jejalan ngan budak kecik ni..takde jejalan mana pon..setakat jalan ke pusat beli belah je..Budak-budak, asalkan jalan bersama-sama dengan mak ayah memang happy.. tu pon da cukup untuk budak kecik ni..Syukur dia jenis tak meminta..harap-harap kekal lah bukan jenis meminta..he2..
      Yelah..hari isnin hingga Jumaat mak ayah dok busy memanjang..Keluar rumah pergi kerja awal pagi..balik pulak matahari da tak nampak......
       Tu belum kira mama dia keja malam lah..kerja hujung minggu..siaannn..Dah puas jalan-jalan, da penat bawak dia makan..
         Memandangkan die suka makan salad, sandwich, atau roti-roti, jadik mama bawak lah pergi Subway...(sebenarnya mak ke anak yang nak?) haha..okeyhla..memang mama die yang teringin nak makan..lama nooo da tak makan..rasa macam mengidam pulakkk..kui3x


         Biarpun selera mama dia, tapi ini budak boleh je kongsi makan..Besttt keluar dengan kawan baik saya ni..boleh kongsi makan..setakat pedas-pedas sikit tu die tak heran..dia makan je..Tapi, siapa anak lelaki yang nak berkenalan ataupun nak ajak keluar tu meh tanya mama dia ni dulu..hehe
.
         
         Yang saya suka tentang Subway ni, nak order senang, nak pilih ramuan die simple giler..tak silap ada 4 steps kot..Dari pilih roti sehinggalah pilih mak segala salad dan sos-sos..Macam saya saya suka minta letak banyak-banyak salad..zaitun..tomato..perghh Fresh giler rasenya bila gigit tu..


       Nih nak bagitahu kat sesiapa yang baru pertama kali pergi, senang je bagi korang atau pon sekawan remaja yang nak sangat- sangat-sangat makan menda alah Subway ni..tapi malu-malu nak order sebab pikir Subway ni kerlasss sangat ala-ala taraf untuk omputih je..Takut tersilap order..malu kalau tersalah cakap, nanti orang beratur belakang ko kutuk ko.. haha..Relaks..korang just masuk dalam tu buat muka poyo, baca pada cermiin kat kaunter tu..akan ada tulisan STEP 1, STEP 2, sehinggalah habis proses pemilihan..yang akhir tu korang bayar lah..haha..Simple..Janji jangan gelabah sudaaah..Lagi satu yang bestnyerr, siap ada tulis Nutrition Informatian kira kalori tu..so senang korang buat kiraan anggaran kalori yang korang bakal ambil..depan tu ha..korang baca lah yekkk..



Dah makan banyak balik rumah makan supplement pulak..sekat lemak2 tersimpan dalam badan,membuang pon best..memang debooomm..haha..



Ooouhh Anak Dara aku..

Bismillah..
          Nak start entry kali ni nak mulakan gelak boleh tak..ni nak kongsi dengan korang anda semua.Siapa ada anak perempuan..angkat tangan..
          Anak korang ada tak macam ni??



Haha..comey tak kak ton? Anak saya minat fesyen..tapi saya tak tau fesyen apa yang dia buat..jap.jap..ada lagi..


Makcik makcik sungguh kan..mak die tukang tangkap gambar..haha



Lately die minat giler dengan spek..besar2..nerd sungguh anak aku hoiii..he2..Rasenya da 5 koleksi die dalam bilik tido die..kalau da start berselfie tu..confirm di ajaknya lagi..

Nilah anak saya yang ceria...(^-^)