Friday, 5 December 2014

Supplement wajib untuk sakit SLIP DISC!

Assalamualaikum..
Hai..
Siapa pernah dengar tentang SLIP DISC??
SLIP DISC ni adalah satu istilah yang digunakan dalam dunia perubatan terhadap kecederaan yang biasa berlaku terhadap tulang belakang. Secara ringkasnya ‘Slipped Disc’ bermaksud disc pada tulang belakang  terbonjol atau tergelongsor keluar sehingga menekan urat saraf pada saraf tunjang.
(Lenkali i citer pasal ni lebih lanjut ye..hihi)
Ingat lagi kalau mula2 kena dulu selalu sakit bila bangun tidur..nak bangun kena slow2..belakang tang pinggang dan atas punggung rasa ngilu yang amat..Ingatkan sakit belakang biasa..sampai satu tahap tak dapat nak jalan..ko rasa macam kebas je kaki tu..Alih2 suami n mak yati suruh g MRI terus..
Tengok2 tup tup...doctor kata SLIP DISC..takutnya..2013 n sampai pertengahan  tahun ni memang waktu keluar masuk hospital..last2 sejak sebulan lepas yati mula makan set sendi sihat dr Shaklee..Syukur..memg best..memang banyak perubahan..
bangun pagi xde rasa sakit lagi dah..(^-^)
Jom kita tengok apa set tu??
SATU: Kekalkan tulang rawan yang sihat.
**************************************
>>>>>>Advanced Joint Health Tablet memberikan manfaat kepada sendi dalam tiga(3) cara iaitu :
(i) menyokong keselesaan sendi
(ii) memelihara tisu penyambung yang sihat
(iii) meningkatkan kesan kusyen
DUA : Mengurangkan inflamasi
*******************************
>>>>>>>Omega Guard Shaklee adalah omega-3 yang  melambatkan degradasi tulang rawan.
-Ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi.
-Jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi.
-omega-3 juga bertindak sebagai pelincir. -Ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.
"Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega-3 bersama glukosamina dapat meningkatkankesihatan sendi drpd mengambil glukosamina sahaja."
KETIGA : Kekalkan sel tulang yang sihat
****************************************
>>>>>>>Ostematrix
-Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen.
-Magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. 
Siapa ada sakit2 tulang..dah rasa diri bongkok 3 je..atau gigi rapuh ke..selalu sakit2 sendi..Jangan dibior sakit tu melarat...
Jom cepat whatsapp atau SMS yati..(^-^)
Salam,
HaryatiZahruddin
013 361 9689...

No comments:

Post a Comment